Nero

Jeg traff Nero for første gang da han kom inn på klinikken etter en episode som forårsaket at han ble akutt lam i bakparten. Nero ble undersøkt av veterinær, som gjennomførte en full nevrologisk undersøkelse. Reflekser var inntakt i tillegg til det vi kaller for dyp smertesans. Kort forklart betyr dette at han kjenner når han blir tatt på med et bestemt trykk, og at han beveger beinet som en konsekvens av berøringen. Dette er et veldig godt tegn, og prognosen er mye bedre enn for pasienter hvor all smertesans er borte. 

Sammen med Nero sin eier ble vi enige om å forsøke konservativ behandling med fysioterapi og trening. Innledningsvis hadde Nero svært liten til ingen grad av vektbæring av sin egen kroppsvekt. Vi startet i det små med stå-trening, og økte vanskelighetsgraden etterhvert som han ble sterkere i bakparten sin. Nero fikk en egen sele som støttet opp bakparten hans, og denne hjalp han slik at han kunne gå med hjelp. Eieren til Nero var også flink til å trene hjemme slik at bevegelsesapparatet til Nero ble stimulert når han ikke var på klinikken. 

Etter litt over en måned med behandling greide Nero å rette opp bakparten sin selv når han skle, men han var fremdeles ikke sterk nok til å reise seg fra liggende stilling uten hjelp. Nero er en sterk hund med et fantastisk gemytt, og han er i tillegg veldig glad i utfordringer der han må jobbe for godbitene sine. Etter to måneder fikk Nero sin egen rullestol som gjør at han kan bevege seg mer selvstendig. Tilvenning til rullestolen gikk utrolig raskt, og det tok ikke lang tid før han svingte rundt på egenhånd. 

Takket være pågangsmot, tålmodighet og en veldig dedikert eier fikk Nero den oppfølgingen han trengte. 

Timebestillinger:
 
Mandag
14:00-20:00
 
Tirsdag og fredag
08:00-16:00

 

Adresse og kontakt:

 

Storengveien 8

1358 Jar

 

Tlf: 67 10 48 90 (mellom 8-19)

Mob: 48 30 22 61

 

Epost: katrine@robustfysio.no

Du finner oss i samme lokaler

som Jar Dyreklinikk!

 

Kart
  • Twitter Clean
  • w-youtube
  • w-facebook
  • Facebook Social Icon
Besøk oss på Facebook!

© 2023 Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now